Thursday, December 30, 2010

bola.perempuan.lelaki banyak cerita.



dah malas nak cakap malaysia menang lawan indonesia. semua dah tau. semua dah kecoh. semua nak sayang KHAIRUL FAHMI CHE MAT. semua nak sayang SAFEE SALI. tapi takda yang nak sayang RAJAGOPAL. takpe, aku lagi tengkiyu kat RAJAGOPAL sebab hasil bimbingan beliau malaysia layak ke final dan seterusnya juara Piala AFF. tak baik hina indon macam dia hina kita. kita akan sama dengan dia kalau macam tu. *motivasi*

ok aku serius siket sebab mood suka aku sebab malaysia menang dah kena spoil dengan sorang mamat-bajet-tau-padahal-kau-loser. sampah betul.

rilek dulu. ssnnnffff. ssssnnnnuuufffff. *tarik hembus nafas*

ok. aku tengok match tuh dekat tv 24 inci tergantung dekat ruang tamu blok aku. kejap terang kejap malap kejap itam kejap puteh kejap kelabu. tapi aku menten tak berganjak. sampai terkepit kepit tahan kucil sanggup tunggu abes first half. pengakuan, aku belum mandi lagi dari pagi masa tu. pengakuan lagi, aku pakai baju merah puteh kajai masa tu. tanda "KITA KAWAN KAN??" dekat indonesia. semangat membara nak tengok khairul fahmi malaysia ni. 

kalau dah tengok kat blog eh salah blok aku tu kompemla tengok ngan pempuan kan? aku siket upset sebab ehem ehem ain peah  tiba tiba tak jadik pulak nak bawak kitorang keluar tengok bola kat mapley sebab tayar kereta tak cukup satu. tak munasabah sebab aku sengaja tambah. aku lagi suka tengok bola kat mapley sebab lagi feel dengan asap asap rokok semua tu dan kau tengok dengan orang orang yang tahu. sebenarnya kat stadium lagi feel tapi duet tak cukop nak pegi dan aku takot tubuh kecik molek aku kena ganyang dengan mamat mamat bersuka ria sampai berpeluh dekat stadium. walaupon aku suka bau peluh diorang. wt*?? =.='


tengok bola dengan perempuannn??? ini adalah antara situasinya :

"alamak, penalti lah pulakkk..." ok memang ada penalti tadi kan? tapi dialog ni aku dengar masa player indon dapat free kick agak lebih kurang 5 kaki dari bucu kotak penalti. aku repeat, free kick. aku cuma mampu geleng geleng kepala senyum dalam hati. nak kutuk kutuk beliau tu senior plus aku takde kaki pulak nak gelakkan kalau tak berani jugak aku nak gelak kah kah kah dekat situ.


"fuh naseb baek reff baek bagi benti bola tu" ok, kedengaran agak biasa tapi situasi sebenarnya adalah player indon yang bawak bola tu aku tak ingat sape dah off-side. ok, ini adalah satu fakta. kebanyakan perempuan yang tengok bola membuta tuli tak tahu apa tu off-side. aku mengaku masa aku mula mula minat tengok bola tengah gila dengan SYAITAN MERAH aku langsung tak tau apa itu off-side. oleh sebab aku tak nak kelihatan amat jahil tapi nak tunjuk aku tahu semua, aku pegi perpustakaan carik buku pasal bola sepak dan baca pasal off-side. masa tu laptop belum in lagi jadi istilah "menggoogle" belum kedengaran. dari situ aku paham sikit sikit tapi ada jugak yang aku tak paham tapi kau kena tengok banyak matches kalau kau nak lagi paham. ape yang aku paham, off-side tu bila player bernama NASUHA (bukan nama sebenar) membawa bola lebih hampir dengan garisan gol daripada bola itu sendiri dan pemain lawan. ye eh? ni yang aku pahamla *ok aku tipu siket aku translet je dari website*. tak tau nak letak in words tapi kalau tengok aku taulah itu off-side. perempuan, kalau kau nak lagi paham, jangan jadik malas gila babi nak google sendiri kalau tak nak hilang kemaluan. takpe, ni in case kau malas gila macam kucing parsi bajek kau comel la tu hoi pegi mamp lah kau..


"ni strategi je ni.." ni aku menyampah. formasi rajagopal pon kau tak tahu 4-4-2 ke, 1-4-5 ke, kau dah tahu player tu tengah buat strategi. sebenarnya kau saja nak tunjuk kau tahu padahal kau tak tahu kan?? lain kali, kalau tak tahu, kau diam kalau tak nak nampak bodoh alang di situ. haish. perempuan.. =.='

tengok dengan perempuan, ini yang kau dengar : "yeeeeeehhhhh gooollll!!!!!!", "alaaaaa alaaaa aaaaa jangaaaannnnnn!!!!!", "cepattt!! cepaatt gol kannn!!!", "eh jahatlah dia tuuu!!", "seewwwiiitttnyee khairul fahmiii!!!","ala, tak ensem sangat pun muslim ni" etc etc etc etc wtfakahh. beza gila kalau kau tengok dengan lelaki. yang kau dengar : "wooooo gooooollll!!!!", "wehh bodoh punye defender!! buang luar jela tadi!", "haa haa haaaa gol kann gol kann", and, masa tengah kat midfield, rilek je amek sepam dua rokok, teguk teh tarik buat basah tekak sebab memekik tadi, etc etc etc. lelaki memekik, perempuan menjerit. mana kau pilih?? aku pilih lelaki memekik sebab tak sakit telinga sebab suara lelaki high loudness. keluar ilmu fizik aku di situ. honestly, suara perempuan menjeritlah bunyi yang paling aku annoying dalam dunia ni. aku bersyukur gila aku takda ability nak menjerit macam tu. geli doe. rasa nak bagi kaki kalau dengar. 


ha kau tengok apa syiall???

lelaki banyak cerita? hah. ni yang aku dah stat panas. main bola tak reti, nak cerita gebang besar gila kutuk team malaysia cakap main bola kat asia level pon dah cangak. tak ada masa depan nak masuk FIFA World Cup pon. kurang ajar. ok dulu aku pon tak minat sangat tengok local league sebab macam mengarut kot player dulu main macam budak sekolah. tapi situasi sekarang dah lain. player pelapis nampak berwawasan *agaknyelah* and diorang lagi matang atas padang. ah, persetan insiden gaduh pasal laser tu. tapi tak mustahil revolusi arena bola sepak malaysia akan berlaku ye tak?? tapi kau kena support lah. 

budak tuh cakap KHAIRUL FAHMI bukan terbaek sangat pun. aku panas. bukan sebab aku fanatik khairul fahmi, tapi dia memang layak pon untuk dapat pujian. kau tengok dia tangkap bola?? ada macam maen guli ke? kata SAFEE SALI lagi bagus. safee main bagus kat part dia. fahmi main bagus kat part dia. ke kau nak kecoh safee dapat penjaring terbanyak si fahmi tak dapat?? memang sabi ah di situ. kalau ada anugerah untuk penjaga gol menyelamat shot terbanyak, fahmi layak dapat. lawan indon bhaii. yes, gonzalez, bambang pamungkas tu dah tua dah semput dah mengah dah ni aku pon tak nafikan tapi kau tengok skill diaa??? skill fahmi tu kat global arena adalah besar duit lima sen kalau nak banding dengan gonzalez atau bambang yang lebor macam duit seratus tu. kau bayanggg?? aku memang panas peduli apa kau nak tolong kipaskan ke ape yang penting aku panas dengan kau sekarang pegimatilahkaunakcakap aku patriotik gila tu semua. aku bagi facts. kau bagi ape? prejudis, stereotaip je lebih. cuba kau main??? sepak bola ke belakang macambodohlamacamtu. grrr. ^oo^

the man behind all these. cool though.


last words, aku harap bola sepak malaysia tak jadi macam badminton malaysia. rajagopal, kalau lepas ni lu dapat Datuk lu jangan rasa lu dah hebat bebenor pulak. lu kasi asah lagi budak budak tu. boleh pegi jauh bhaiii.


lagi satu, kalau tak tahu baik kau diam. kalau tak orang menyampah. sampah.

walaupun aku nak study oversea, tapi malaysia tetap tanah tumpah darahku.

Tuesday, December 28, 2010

tekatekitekatekuk

saya tak chantek,
hidung saya pesek,
mata saya kecik,
bulu mata saya tak lentik,
saya sangat pendek,
tubuh saya tak menarik,
masa kecik selalu kena ejek,
orang kata saya jalan macam itik,
saya buat salah tak pernah serik,
selalu kena debik,
tapi DIA kurniakan saya otak yang saaaangat cerdik.

siapakah saya ???

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

MamaliaPendek.


p/s : MamaliaPendek taip dalam pink font. sila take note. PINK. 
bermakna??
LOL. 

Sunday, December 26, 2010

hey kau.

KAU tak terima orang sakitkan kau.
TAPI sakitkan orang menjadi kebiasaan kau.

SEDAR ATAU TIDAK?

KAU mahu cakap saja.
TAPI kau tak tahu kau cakap apa.

SEDAR ATAU TIDAK?

KAU mahu orang dengar.
TAPI kepantangan kau adalah untuk mendengar.

SEDAR ATAU TIDAK?

KAU kata orang begitu begini.
TAPI kau pun begitu begini sebenarnya.

SEDAR ATAU TIDAK?

KAU rasa kau cukup terpelihara.
TAPI kau menghampiri kehinaan sebenarnya.

SEDAR ATAU TIDAK?

KAU rasa kau betul saja.
TAPI kau selalu salah kalau aku boleh kata.

SEDAR ATAU TIDAK?

KAU rasa aku buat kau marah.
TAPI kau yang buat aku marah sebenarnya.

SEDAR ATAU TIDAK?



rasakan.

aku sudah mula keji melihat kau akhir akhir ini.

selagi aku tidak banyak bersuara.

sila lah menduga seberapa banyak kesabaran aku.

aku tahu kau memang suka mengumpul salah.

selamat berjaya.



p/s : terima kasih google search.



Saturday, December 25, 2010

cis.


dah lama.
tak senyum macam tu.
dah lama.
tak rasa macam tu.
dah lama.
tak pergi ke situ.
dah lama.

i've been stucked in the suck-hang-up-what-so-ever-relationship/t.

*tiba-tiba sappy.*

cis.

my type of guy

curi dari DAHLIA.
she said she stole it.
so i stole from her.
it was stolen by me.
well you too may steal it.
ah dah la tu.

title : my type of guy. *wiwwitt*

1. Do you need him/her to be good looking?
tak ensem takpe tapi idung musti manchung.

2. Smart?
kachak luar kachak dalam kachak sana sini :)

3. Preferred age?
duda beranak 1 is the priority.

4. Preferred height?
semua lelaki tinggi dari aku. so no worries.

5. How about sense of humor?
janji bukan juara raja lawak musim ke 2.

6. How about piercings?
laki bertindik tak bole jadi wali kan? so no.

7. Accepts you for who you are?
mustila. nak bersama sampai ke sorga bhaii.

8. Pink hair?
dah macam barbie pulak. NO.

9. Mushy or no?
kalau over sangat aku bagi kaki je.

10. Thin or fat?
thin+fat=that tough :)

11. Black, Brown, Yellow or White (skin color)?
kalau yellow dah macam orang DiGi. nak tanned dan bukan jambu.

12. Long hair or short hair?
i prefer baldy. just like vin diesel. love love love.

13. Plastic or metal?
metal lambang kegagahan. plastic lambang ketoleransian. bole gitu?

14. Smells good?
bau peluh selepas bersukan is naisss. say no to bau ketiakk. haremm. 

15. Smoker?
my heart says no my nostril says yes.

16. Drinker?
ish nanti dia get drunk mampuih aku kena bantai. NO.

17. Girl/Boy-next-door type?
tak nak jiran. *bodo*

18. Muscular?
as long as not like sazali samad. eeuuuwwwww. *keji gila*

19. Plays piano?
yes so that he can train our kids. *ehem*

20. Plays bass and/or acoustic guitar?
man with acoustic guitar is sexy :)

21. Plays violin?
negative.

22. Sings very well?
oh yeah!! just like me huh? ;p

23. Vain?
*blurr*

24. With glasses?
 he'll depend on his glasses to find me? i try to be neutral bout this.

25. With braces?
tak payahla. susahla ;p *keji doe kau*

26. Shy type?
shy shy cat is ok.

27. Rebel or good boy/girl?
arguing partner is great :)

28. Active or passive?
 depends on that particular circumstances.

29. Tight or bomb?
apekebendealahnyenih??

30. Singer or dancer?
both but belly dancer lol.

31. Stunner?
should be :D

32. Hip hop? 
cool huh? i like.

33. Earrings?
next please.

34. Mr/Ms. count-my-ex-girlfriends-until-you-drop?
 huh? *_*

35. Dimples?
ouh yes! yes! yes! =D

36. Bookworm?
no biggie but no PLAYBOY is allowed.

37. Mr/Ms. love letter?
please write better than me ;p

38. Religious?
 absolutely for sure my dearest.

39. Speaks 20 languages?
 travelling would be easier ryte? ^_^

40. Good kisser?
priority ;p *geli*

mark : i don't really prefer large-lips dude.


my type of guy. cool huh? awwwww!!!

Friday, December 24, 2010

WHAT CAN I DO.

ok. 
ini adalah tag curi dari PAYUNG PINK,
beliau kata,
"SAYA TAG SEMUA ORANG YANG BACA POST NI."
yes it was caps-locked.
i've read,
then i've been tagged too right?
:)

1.Put your music library on shuffle.
2.For each question, press next button to get your answer.
3.You must write the song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4.Ok,go!
5.The answer to #20 is the Title of your note.

1.If someone says "Is this okay?" you say
>> THE CALL. (oh agaknya nak cakap dalam talipon je kot. malu cakap festufes)

2.How would you describe yourself?
>> PUTIHNYA LUKISAN. (ye saya memang innesen =.=)

3.What do you like in a guy/girl?
>> DANGEROUS AND SWEET. (seksual gila bunyik diaaaa)

4.How do you feel today?
>> HANYUT. (memang selalu oh oh oh)

5.What is your life's purpose?
>> HASBI RABBII. (alhamdulillahhhhh.. tak sangka mak nokkk.)

6.What's your motto?
>> SO LONG. (walaupon aku pendekk saje.)

7.What do your friends think of you?
>> MY BABY YOU. (wah? wah? wah?)

8.What do you think of your parents?
>> DOA PAGI. (mak bapak aku tak jumpa pagi2. tak logik ni.)

9.What do you think about very often?
>> BENCINTA. (yela nak benci tapi dah terjatuh cinta=bencinta la kan?)   

10.What is 2 + 2 ?
>> SANG MANTAN. (aku dah hampir gila dah ni.)

11.What do you think of your best friend(s)?
>> EVERYTHING I DO I DO IT FOR YOU. (kalau dapat komisen aku akan buat macam ni.)

12.What do you think of the person you like?
>> HOW DEEP IS YOUR LOVE?. (wah best gila gaban kalau dapat tau :D )

13.What is your life story?
>> KERNA KAMU. (ye, sebab kau aku jadi macam gini.sila take note.)

14.What do you want to be when you grow up?
>> KENAPA. (kenapa nak tau?)

15.What do you think when you see the person you like?
>> IF YOU COME BACK. (and tell me that you like me too. peliss pelisss.)

16.What will you dance to at your wedding?
>> IN THE END. (terkejot berokk opocott tok kadi.)

17.What will they play at your funeral?
>> KAU AKU. (ha? kenapa pulak?? nak ikot same masok lobangg??)

18.What is your biggest fear?
>> SUARA. (suara malaikat izzrail maa robbukaaa tu memang so much fear!)

19.What is your biggest secret?
>> BATU & GOLEK. (eh mana pernah tergolek tersadung batu?? pitnahh!!)

20.What will you post this as?
>> WHAT CAN I DO. (ape nak buat, dah rule kau macam ni. what can i do???)


*hanya repekan semata mata. tapi ada kena mengena dengan yang hidup sebenarnya*


Wednesday, December 22, 2010

aktiviti selepas bergelar BUJANG trang tang tang

hambekkkk kawww selepas menyepikan diri sebab bertapa kat negeri esfahan eceh berangan aku kembali dengan semangat beserta azam baru untuk rajin eksesais jari. tapi sebelum tu kita kasi kedebush kebabomm berambus lah kaww spider besaww punye dari blog mamaliapundekpendek.

adeh siap ada haunted skull di situ. kelihatan agak creepy walauponnn...

walaupun takde yang akan tanya, "EH, KENAPA MAMALIA PENDEK DAH LAMA TAK HAPDET BELOG BELIAWW??" atau "haish gapo la si mamaliopedek nih sonyap yo. den dah lamo bonar tak dengor kabor deme nih." kedengaran sangat 1malaysia di situ aku akan tetap cakap kenapa aku dah lamaaaaaaaaaaaaaaa gilaaaaaaaaaaaaaaa tak hapdet belog. 

sebonar eh den sodang kuchiwa chenta den ditolak orang nun. oh oh oh. sobab tu la den bekelano bawak hati den yang duko lagho nih. tapi sobonar eh dah lamo dah ceghito nih. tetibo pulok den ghaso macam baghu nakkk kuchiwa gilo gilo. 

alah terbelit ah lidah aku. kalau dah jawa tu jawa jugak.

selepas berjaya mengatasi segala perasaan gundah gulana jiwa batinku meronta oh oh oh, aku kembali sebagai manusia wanita yang kurang berperasaan. mintak maap kepada sesiapa yang memintak kapel tu. aku dah tak ada perasaan dah. salahkan dia. ye. dia. dialah. yang tu. tu.  hahahaha.

bila dah single@bujang, apekah aktiviti yang maha best di alam fana ini selain dapat berpeleseran ke sana sini tanpa perlu memikirkan "ALAMAK, MALAM NI BF AII AJAK YM. TAK BOLEHLA NAK JOIN DIORANG OVERNYTE." ataupun "ALAPAK, KREDIT DAH HABES NI. MACAM MANA NAK MESEJ NI.. MACAM MANA NI?? MACAM MANA NI??" cis, bagi kaki nak?

sesungguhnya kawan kawan adalah the best cure in the whole world. macam cik saidah pondan ni, 24/7 tampo jomu dok ngadap muko den ni ha. siap bawak aku ke kampung halaman beliau yang penuh dengan makanan *oh heaven* tu. gila ah. 3 hari aku dudok macam dah berjaya menambah 30kilo berat badan yang already made berat. mana bole jadi? aku baru bercita cita nak kawen same lelaki nogori. kalau aku kawen nanti kerja makan je oh abeslah bentuk badan ideal aii nih macam mana nak entertain hubby aii dengan penuh berhemah lagi berhikmah *kepala hotakk kauu* kalau dah tak menarik mata lagi?? macam mana? macam mana???


basuh mata kejap. imej terpaksa diblurrkan dengan sengaja.

selain itu,  kesudian si khairol shazwan phewwwiiitttt dan jugak fidos ismail *dua dua nama muka buku* menjadik drebar kepada kami si ladies untuk membawa ke mana saja ceruk dunia yang ingin dilawati tak kira detik masanya adalah sangat sangat sangat sangat diappresiasi. sesungguhnya terasa amat menjadi boss apabila kau duduk bersandar bergelimpangan kekenyangan di passenger seat lepas tu drebar di depan tanya, "LEPAS NI NAK KE MANA PULAK??" oh sangat sayang akan kalian. lebih siket kat wan sebab beliaww tak dak awek lagi *ade lagi can nak ngurat*. si fidos dah ada Ida Whuuuupppsss!! *sila baca dengan mimik muka terkejut. ha macam tu la.*

ha dalam sebok sebok kechiwa berpanjangan tuh aku ada kena pergi kursus kepimpinan dekat kuala kubu bharu nuuunnn. oh memang jauh yang amat. malas nak cherita peristiwa sebelum aku pergi sebab sangat sadis oh penat gila bieber taww takk?? ha macam tu la perasaan aku. tapi bila sampai sana ini yang aku rasa, "RAMAINYA MAMAT ENSEM ENSEM BELAKAAAA.." oh niat suci murni syahiraaaahhh yang sedang elok terkesumat dalam sanubari sebelum menjejakkan kaki ke situ pecah berderai praappp prappp prappp. niat sudah terpusing untuk mengkaver chunn sepanjang masa supaya dapat pakwe baruu punyaa yang lagi ensemm punyaa yang lagi hebatt punyaaaaa. tapi tak dapat. nanges sekejap. lepas balik dari camping tuh aku dah tak berapa minat dekat si maskulin maskulin engineer dah sebab aku paranoid dengan "SAYA GAY, SAYA OK". jadi aku switch hormon kegatalan aku ke arah bakal bakal pengganti Remy Ishak dalam Nur Kasih iaitu si pembina atau bahana eh salah, bahasa saintifiknya ARKITEK. ha tak nak cerita lebih lebih. aii malu laaaa... tapi aii nak cakap aii dah terjatuh cinta dengan kegagahan seorang archi-to-be. hahaha. bodohla. sape nak kat kau pendek?


lecturer gay kegemaran ramai. nak mintak nomborrr??? tiba tiba.


ha, lagi satu. bila dah tak dak boipren, hang tak akan sekali kali teragak agak nak add sesapepon manusia maskulin di muka buku, twitt pewwiittt, atau borang spring. tanpa keraguan, segan kemaluan, dan ke-an yang lain aku dah malas nak pikir dah. sebab apa?? sebab kebanyakan perempuan yang berboipren selain aku selalu pikir dua tiga darab sembilan kali kalau nak berkenalan dengan mana mana lelaki bukan muhrim *oh bongok boipren tu muhrim ke??* walauponn mereka sangat sangat sangat laa hawwtttt bak kata budak rempit. sanggup jadik stalker saje sebab takot pakwe marah bila layan lelaki lain *oh aku nak muntah sila bagi tangan anda aku nak muntah di situ*.

dan aku pon ada satu tabii dari dulu hingga kini dan mungkin selamanya. aku amat amat jarang sekali nak add orang perempuan sebab aku tak tertarik. ini membuktikan betapa straightnya aku. aku selalunya akan add lelaki yang nama sedap, hidung mancung, rambut spike, muka mat saleh *oh jawa jawa totokk aii tak maenn laaa*. ini membuktikan betapa materialistiknya aku. selalunya nama nama komerSIAL yang aku pilih secara random adalah RAZIF, NAZRI, ZHAFRAN, HARIZ, FAROUQ dan sebagainya. ha sila jaga jaga kalau bapak kaww, abang kaww, adek kaww, even boipren kaww pon aku akan add yang penting nama mereka komerSIAL. lagi sekali, komerSIAL. haha macam best pulak. ha lagi satu, aku cukup mencikk kalau yang add aku tuh budak kechik kechik lesen kereta ponn tak ada lagi apetah lai nak ada HONDA CITY. sila take note, HONDA CITY. itu yang paling chikaii lah yang aku boleh bagi. lepas tuh semua status yang diorang hapdet bunyik bunyik rempit belaka. oh geli seleman gua. malas nak bagi contoh aku taknak mencemar duli belog aku. aku geli. geli. ada dua geli di situ. eh sekarang tiga. 


sengal. teringat DUE DATE. btw, dah tengokk?? :)

ape yang penting?? bukan kerjasama. tapi apa yang penting lepas menjadi awek bujang trangg tangg tangg, dah takde dah aktiviti ni. yang aku selalu buat dulu. macam bodoh jugak rasanya tapi syiookkk maaaaa..

ni ha. romantika de amorr takk?? best kan?? best kan??

alamak alamakkk alamakkkk.. aku dah kering abes dah takde idea buah pikiran *bukan buah ape ape ok* dah nak tulis ape lagi. tiba tiba ada sorang jejaka hensem ngajakk ceting dekat muka buku. misi penguratan akan bermulaaaaa. hahaha. bieber!! eh salah. babaii :D


Monday, December 13, 2010

you're not the only one.

so please understand.

Sunday, December 12, 2010

bahu untuk meleleh

kalau jiwa kacau menghantui hidup aku, aku prefer kawan aku untuk kasi pergi itu kacau instead of puan emak aku. walaupun mak aku kata "mak yang ngandungkan kau, mak tau lah." mintak maap puan emak, anakmu yang paling lawa ini tak pernah merasa begitu. ah, ada benda nak tulis ni tapi rasa bersalah pulak nak bukak cerita macam tu. tak pe, aku simpan sebab aku bole ronggeng cerita sama crying shoulder aku. sape kah? pakwe kah? kepala hotakk anda. aku mana ada pakwe.

dia lah. fatin syahirah shahiruddin.
aku sayang gila gila gila gila gila kat beliau. ouh babe meh ciom siket chup chup. seumur hidup aku she's the most kind people yang pernah wujud dalam hidup aku. ada 1 insiden masa kami hidup dalam zaman kegemilangan dekat PASUM dulu, dia tolong mak cik cleaner angkut sampah yang besar besar tu yang ada sanitary pad semua keluar dari lif tanpa ada siket pon riak jijik dekat muka beliau. ouh aku rasa macam nak peluk beliau dan cakap " babe, aku bangga jadik kawan lu," tapi aku tak pernah cakap sebab aku malu nak berjiwa jiwa dengan dia. >.<

setahun je aku kenal dia kitorang dah boleh built such a strong bond or relationship yang maha best sebab kami gila satu kepala tak pernah aku jumpa orang sehati sejiwa dengan aku kecuali dia. alah, dah macam bercinta pulak. apa ada hal, orang melayu memang paranoid. *tak pasal*

sekarang dia jauh 3238 km dari aku tapi dia melekat menempel je kat hati aku. oh tiba tiba aku rasa sappy. eh janganlah leleh hilang macho. ehem ehem. dia dekat india tengah bergelumang dengan segala medical stuffs to be such a lovable doctor. orang macam ni, kalau jadi doctor memang jadi rebutan patient. she has an amazing capability to listen, to convince, to heal, to cure, to be loved by so many people. biarlah berapa ramai orang yang sayang dia pon tapi sampai bila bila pon dia akan jadi crying shoulder aku. 

 incik drebar, awak ingat awak je yang dapat ni? saya pon ukeh :D



p/s : entry ni ada sebab aku rindu kat dia. oh oh oooohhhhhh..

Saturday, December 11, 2010

pilih

minah : munah, kalau lu kena pilih, lu pilih setan ke lu pilih buaya??

munah : ni teka tekuk spisis ape ni? tok kadi pon tak tanye macam ni.

minah : <carutan manja> gua nak suruh lu pikir la sengal. gua nak bagi tazkirah ni.

munah pikir dalam dalam sambil sedut paip sepam dua. sambil pikir sempat bagi asap "love". munah pikir dari sudut saintifik walaupon cuma mampu tengok rancangan astro Animal Planet kat warung Pak Mat Lempeng hujung kampung nun. lepas tu dari segi agama pulak. munah memang tak boleh pikir lain dah. pasal setan je musti beliau nak pikir pasal neraka. tapi taubat tak nak.

munah : gua pilih buaya la.

minah : apesal?

munah : kalau gua pilih setan kang gua kena ikot beliau masok neraka kang.

minah : lu ni harap je ngaji sampai abes mukaddam. tapi benda ciput pon lu benyai sangat nak pikir.

munah : terkembang kembang idong. apehal pulak lu. abes tu kalau lu handal lu bagitau gua ape yang sepatutnye.

minah : patut lu pilih setan.

munah : weh lu ni dah sesat ni. apekejadah pulak nak ikot setan? lu dah syirik ni. tiba tiba je munah tau sebut benda keagamaan selain neraka.

minah : dey, kalau lu pilih buaya, lu bau bunga ke bau taik ke, tak sempat lu nak ngucap kompom lu da kena sambar. tapi kalau lu pilih setan, lu bagi bau bau bunga ayat Quran siket lu sembur kat die abes la die terbakor nun. selamat la lu nanti. tak terus kena ngap. kire lu sempat taubat ape.

munah : oooo macam tu eh? abes kalau orang tak tau nak bunga bunga ayat Quran macam lu tu? lu nak sembur pakai ape? asap paip?

minah : err.. yang tu nanti gua buat tazkirah lain.

munah : $*&&(_)^%*@!

kalu buaya sekool ni gua rase macam nak ajak lepak mapley je tiap minggu.

Wednesday, December 8, 2010

TIADA





just go.

banyak benda nak cakap


Hidup aku akhir-akhir ini sering dikelilingi dan diserii dengan kehadiran bayi-bayi chumel chumel hmmmm geram *sila baca dengan nada meneran* bukan dari placenta aku. Dan tak semena-mena juga naluri keibuan aku melonjak-lonjak serta terkinja-kinja dengan sendirinya. Hal ini adalah kerana rancangan kebayian di saluran astro 733 Discovery Home&Health ehem sempat promote seperti "I Didn't Know I Was Pregnant", "Birth Day", "Bringing Home Baby", "Deliver Me" dan tak ketinggalan "Jon&Kate Plus 8". Dalam hati selalu terlintas, “Bila nak ada baby sendiri..” ouh sila sepak manusia-tahu-berangan-saja ini.
alololoooooooo


Tidak sabar untuk menari kembali. Adrenalin sedang memanjat klimaks. Itu steroid aku yang terbaik sebenarnya. Ouh aspirin yang hebat juga. Selain itu, hasil menari adalah sama dengan melanggan Slim World untuk empat kali rawatan. Sangat efektif dan berdedikasi. Tiada ringgitan yang dilabur cuma sweat gland mungkin agak aktif di kala ini. Orang-orang yang dalam ikhtiar mendapatkan anak patut mencoba untuk menari kerana keaktifan merangsang kesuburan. Sila percaya.

Aku rasa aku ada masalah dengan tabii membeli belah. Aku dapati aku akan diserang sakit kepala yang agak serius sejurus selepas membeli dan pergi belah. Sebagai contoh, baru-baru ini aku telah membeli satu beg hiking berharga tiga jari dan tak semena-mena kepala aku berpusing ligat. Ouh apain sih pusing pusing ini.. Tangan terketar-ketar semasa proses pembayaran dan dipandang aneh oleh brader cashier yang ala-ala sk8ter boy. Ouh malu malu. Cet baru terasa nak menjual minyak setelah sekian lama. Aku rasa itu adalah sejenis fobia. Aku telah namakan fobia yang aku alami ini sebagai SHOPPAPHOBIA kerana aku belum menggoogle lagi mengenai perkara ini. Jadi, simpan dalam pandangan.
beg hiking misteri dari silver planet. kopak aku nak dapatkan kaww.

THIS PART WAS REMOVED BY THE BLOGGER.

Kalau kita buat ibu kita kecik hati kita berdosa kan? Macam mana pulak kalau ibu kita buat kita kecik hati? Gila gila punya. Beliau berdosa tak ekk?? Aku sedang was-was untuk berkecil hati sekarang ini. Dekat TV tu suruh anggap kelakuan ibu yang mengecilkan hati itu sebagai khayalan saja. kalau macam tu, aku ni akan selalu berkhayal la yeh? ouh ok ok. 

Akhir-akhir ini aku makin sayangkan akak dan adik aku. Yelah, kami kan Pawer Pap Gel. Jadi kami mestilah bersatu padu kan? yeah. ehem ehem.

Nafsu untuk menggedik, mengurat dan bermain mata dengan insan insan maskulin sudah hilang ditelan perasaan dan masa. Haish rasa macam dah menopous pula. Eh mana mungkin. Menstruasi baru saja berlaku. Isk isk isk. 

Aku rasa bangga kerana dapat memaintainkan kredit celcom aku yang aku tambah nilai RM10 lebih sebulan yang lalu sehingga kini. Buktinya, beberapa saat lepas aku mengcheck baki akaun aku ada lagi RM2.26 dan akan luput pada 30/08/2017. Mungkin ini adalah kelebihan orang yang tak ada teman ehem ehem dan juga skandal yang bertaburan di alam semesta. Wah, bagus juga!

Sering mendapat mesej dan panggilan yang tidak ditunggu. Mesej dan panggilan yang ditunggu tidak dapat pula. Ouh sangat kasihan akan daku.
ape ni? ape ni?

Drama Lagenda Budak Setan yang secara tiba-tiba diminati itu banyak betul bersetting di pantai. Saja nak bagi aku menjelesi mereka lah tu. Huh. Biarkan. 

Oleh yang demikian, AKU RINDU NAK KE PANTAI.

Aku seperti mahu memboikot semua cuti cuti yang memungkinkan aku berada di rumah. Sesungguhnya cuti semester adalah cuti yang menggemukkan macamlah sebelum ini tak demookkk =.=' haish haish. Walaupun makanan yang hendak dimakan tidak selalu ada tapi makanan untuk dimakan akan selalu ada. Jadi mulut saya akan selalu bersenam dan bahagian tubuh yang lain akan berehat rehat sahaja. Sila paham.
yes. pencarian lelaki chomel pula selepas ini.

Sebetulnya ribuan lagi perkara yang berlari lari anak di dalam cerebelum cerebrum serata medulla oblongata ini tapi jari yang gemuk tembam macam dah mengah untuk berjoging lagi. Jadi sila berhenti di sini. 
hihi tak pernah dapat.

p/s : please forgive me. i can't stop loving you.